Életmódváltással 21 kg mínusz

2015.09.20 22:50

Életmódváltással 21 kg mínusz

A gyerkőc péntek délután felvette a hátizsákját és közölte, hogy elmegy Afrikába. Kiment az ajtón, majd megpróbált kijutni az utcára a kapun keresztül és mivel láttam az elszántságot az arcán, jobbnak láttam ha elindulok vele Afrika irányába. Az utca végéig jutottunk, ahol szedtünk a hátizsákba diót, majd haza mentünk. Amikor beléptünk a kapun odafordult hozzám és mondta, hogy „jó volt Afrikában Anya!” 🙂

Szombaton játszóházba voltunk, vasárnap pedig családi banzáj volt nálunk, unokatesók, nagymamák, nagypapák egyrakáson.

Törperőssel készültünk a családi összeröffenésre, fitt amaránttal és sajttal szórt rudakat készítettünk és a kis Manóm, aktívan részt vett a munkában. 🙂

Ez kerekedett belőle, receptért kattints a képre: 

Pénteken az egyik nagyon kedves ismerősöm Dóri, posztolta az életmód váltásának történetét a Fitten-pozitívan Táplálkozás, edzés, motiváció zárt csoportba. Azzal, hogy megreformálta a táplálkozását (hozzáteszem egyáltalán nem drasztikusan) és beiktatta a mozgást a mindennapjaiba 21 kg-tól sikerült megszabadulni és mindezt jojóeffektus nélkül, azaz tartósan. 

És mivel sok ember számára motiváló és erőt adó a története, megkérdeztem, hogy megoszthatom e itt a blogban.
Engedélyt kaptam. 🙂 
Érdemes végigolvasni a sorokat és utána őszintén feltenni magunknak a kérdést:  Tényleg vannak akadályozó tényezők vagy csak a kifogásokat keressük folyamatosan? 
Dóri története: 

„Lassan már 2 éve, hogy megelégeltem az egészségtelen életmódot, a mozgásszegény életet. Mindig volt valami kifogásom hogy ma miért nem kezdem el….fogtam én a genetikára meg arra hogy nekem nincs időm eljárni edzeni hiszen a sok munka mellett ez nekem nem fér bele. De 2014. január 4-én este éppen a párommal indultunk volna  étterembe vacsorázni de sajnos közbe jött valami program így nem tudtunk elmenni. Teljesen elkeseredtem és kiakadtam, hogy ez márpedig nekünk jár, hogy kikapcsolódjunk és jól érezzük magunkat. Majd végig gondoltam, hogy én tényleg azért vagyok kiakadva mert nem tudunk elmenni egy étterembe…..!? És akkor gondoltam egyet és a már korábban vásárolt futócipőmre pillantottam, hogy én elmegyek futni. Ekkor már 88 kg voltam és ehhez a súlyhoz 165 cm társult. Tél volt, esett a hó de nem számított. Először rövidebb távokkal kezdtem a futást majd már azt vettem észre hogy 8-9 km-t is simán lefutok. Attól a naptól kezdve teljesen megváltozott az életem 🙂 Sokan nem hittek bennem hogy ez nekem  fog sikerülni mert már többször neki futottam az életmódváltásnak. Elhagytam a cukrot, cukros üdítőket, fehér lisztes pékàrukat. 21 kg-tól sikerült megszabadulnom. Éreztem hogy szükségem van a súlyzós edzésre a futás mellett. Így elkezdtem konditerembe járni. Sokan kértek tanácsot tőlem de mivel szakmai tudás nem volt a mondanivalóm mögött csak a saját tapasztalataimra tudtam támaszkodni így nem szerettem volna személyre szabott tanácsokat adni. Márciusban beiratkoztam egy fitness iskolába ahova hétvégente kellett járnom. Nem volt egyszerű munka mellett de örülök hogy végig jártam. Novemberben lesz az okj-s vizsgám és akkor már hivatalosan is fitness edző leszek. Ezzel teljesül az egyik álmom 🙂 A fitness edzői tanfolyam alatt leraktam a táplálkozási tanácsadói vizsgámat is. Szeretnék tovább tanulni és küzdeni az álmaimért 🙂 Segíteni szeretnék embereknek a céljaik megvalósítása érdekében.

Egy idèzetet szeretnék megosztani veletek a kis történetem végére:

Soha ne add fel azokat a cèljaidat és álmaidat amiket a legjobban szeretnél elèrni, olyan egyszerű pillanatnyi vàgyakèrt, amik éppen most tesznek próbàra!!

Mindenkinek sok sikert kívánok az életmódváltáshoz, sporthoz és higgyètek el bármit elèrhettek amit igazan szeretnétek!”

Dóri története is jól mutatja, hogy eredményes és tartós változás akkor következik be, ha étrendünk és edzéstervünk összhangban van céljainkkal, teljesen személye szabott, több lépcsős, alkalmazkodik életstílusunkhoz és hosszútávon is betartható. 

Tervezz és haladj lépésről lépésre, nincs mire várni, indulj el az úton! 

Személyre szabott tanácsokért kattints a képre: 

 

Vélemény, hozzászólás?