Blog

Szülés utáni alakformálás :)

2013.07.25 13:12

Már nagyon izgatott vagyok, mert csak néhány nap és érkezik első gyermekem.

Ahogy a kezdőlapon is említettem, a szülés utáni alakformálásról, diétáról fogom vezetni ezt a blogot, azaz, hogyan nyerjük vissza alakunkat a szülés után. Mindehhez le fogom írni, hogy milyen étrendet követek napról napra, mennyit edzek, és milyen gyakorlatokat végzek, ismétlés és sorozat számokkal, hogyan reagál a szervezetem, és milyen ütemben zajlik majd a 'visszaalakulás',  mindezt fotókkal illusztrálva.

Ez a fotó szülés előtt 3 héttel készült. :)     (a képet Szentesi Ági barátnőm készítette)

Sokan most azt gondolhatják, hogy sportszakember illetve sport múltam révén biztos pik-pak visszanyerem az alakom, na meg a fotók láttán nem is híztam sokat, tehát szinte semmit nem kell ledolgoznom. Ez igaz, valóban 13 kg plussz, amivel befejeztem a terhességet, viszont az én célom, hogy jövő tavasszal újra színpadra álhassak fitness modell kategóriában, ami kő kemény edzést, és diétát jelent majd. Emellett az áldott állapot extrém módon felborította a szervezetem, mindazt amit a terhesség előtt sporttáplálkozás keretein belül fogyasztottam, ebben a más állapotban egyáltalán nem tudtam  megenni. Próbálkoztam, hátha lecsúszik a zabpehely protein porral, natúr csirke rizzsel, de vagy a szagát sem bírtam elviselni, vagy ha legyűrtem néhány falatot, az nemsokkal utána a wc-ben landolt. Szóval minden mást  -ami nem tartozik a diétás kaják közé- tudtam csak elfogyasztani, szendvicset, kenyeret, kekszeket, tésztát, pizzát, süteményt, fagyit stb.. Ennek köszönhetően pedig kerekedett a combom, fenekem, és felszaladt néhány fölös kiló. Kíváncsian várom, hogy ha kijövök a szülőszobáról, akkor ebből ténylegesen mennyi marad rajtam, mi az, ami majd kihívást fog jelenteni.

Edzés: az első három hónapban annyira kínoztak a terhességi rosszullétek, hogy sokszor az ágyból sem tudtam felkelni, így esélyem nem volt az edzőterem környékére menni. A második harmadban mikor megmozdult a gyerkőc, csökkentek a hányingerek, hányások, javult a közérzetem, ennek köszönhetően már néha tudtam edzeni, de nem olyan rendszerességgel, és intenzitással, ahogy valóban szerettem volna. A harmadik trimeszterben pedig már az orvos javasolta, hogy hanyagoljam a kardió jellegű edzéseket, és a tornával is csak óvatosan, ne kockáztassunk egy esetleges koraszülést, mert sajnos ez is szóba jöhet a vizsgálati eredmények alapján.

Így a diétával és az edzéssel keményen felépített formám teljesen átalakult az elmúlt 9 hónap alatt, kikerekedett a combom, fenekem, formátlanná vált a karom, vállam.

Na de sebaj, egy percig sem bánom, hisz néhány nap, és életem egyik legjelentősebb eseménye fog bekövetkezni, megszületik a fiam! :) És különben is, innen szép elérni a célom újra! :)

Nyilván nem több 10 kg-ról van szó, amit le kell adnom, hisz mindösszesen 13 kg-mal vagyok több, mint a terhesség előtt, de nem is a kg a lényeg, hanem a forma.

Ezt követheted itt napról napra, a diétát, az edzést, és mindennek lelki vonulatát, úgy, hogy számomra egy teljesen új életformába kell ezt beépítenem, hisz a szülés után, már nem akkor megyek edzeni amikor én akarok, ezt majd a gyerkőcöm szabályozza! :)))

 

Tételek: 721 - 721 ból 721
<< 69 | 70 | 71 | 72 | 73