Amiért érdemes edzeni…

2013.09.19 18:52

Lassan túl vagyunk az első 6 héten, amikor néha úgy éreztem a túlélésért küzdünk. Megismerkedtünk egymással, egyre jobban összeszokunk mind a 3-an, beáll a napirend, így napról napra könnyebb lesz minden. Na és az sem éppen utolsó szempont, hogy már kezdem felismerni, mikor miért sírhat az én kis makim. Ha pedig az ember lánya tudja, hogy éppen mi a baja a csemetéjének, akkor aszerint tud cselekedni, és ez megkönnyít mindent.

Addig amíg nem volt köztünk ez a pöttöm gyerek, nem is gondoltam mekkora erőt lehet meríteni a kis mosolyából, abból, hogy csodálattal néz minden nap az apukájára, mikor  haza jön hozzánk a munkából, örül neki, rá mosolyog, és már próbál gatyarászni hozzánk. Tényleg ezek azok a dolgok, amiért érdemes felkelni minden nap! 🙂

Emellett fontosnak tartom azt is, hogy nekem is sikerüljön feltöltődnöm egy  nyűgösebb nap után, ami számomra nem azt jelenti, hogy fekszem egész nap a gyerek mellett. Erőt abból tudok meríteni, ha elszakad a kis család a pelenkázó mellől, legyen ez egy séta, egy bevásárlás, egy edzés.

Az edzés,  egyenlőre nem az eddig jól bevált kemény súlyzós edzéseket jelenti, hisz  6 hete volt egy műtétem, így fokozatosan kell visszaiktatnom a mozgást a napirendbe, amennyiben zöld utat kapok jövő héten az orvostól.

Edzeni light-osan is lehet, gumikötél, soft-ball, fit-ball, lábsúly… de ez még a jövőhét témája!

Arról pedig egyáltalán ne feledkezzük meg, hogy az edzés nem csak a testet tartja karban, hanem a lelket is!

Néhány ok, amiért érdemes edzeni  🙂

-emeli a hangulatot

-az agyat kordában tartja

-önbizalmat növel

-boldogabbá tesz

-depresszió ellen tökéletes

-kevesebb fáradtság

-javítja az életminőséget

Ahogy már régebben is említettem, a pihenésről sem szabad megfeledkezni, mert egy idő után hajlamos felborulni az ember. Így amíg éjszaka 3-4x kell felkelnem, addig egy délelőtti  ½-1 óra alvás kötelező a gyerekkel.

Az orvosi kontrollig viszont nézzük az étrendet, amit elsőre összeállítottam. Ez persze változni fog az edzés, és az eredmények függvényében. Mindhárom tápanyag: fehérje, szénhidrát, zsír megtalálható minden étkezésben, azaz semmiben nem fogok hiányt szenvedni, valamint a szoptatás miatt multivitamint  szedek, és a múltkor említett halolaj kapszulát. A napi 5 étkezés szükséges az anyagcsere mozgásban tartása végett.

Étrend

A, nap

reggeli:  60 gr zabpehely + fahéj + édesítő

tízórai: 200 gr saláta + 1 alma + 50  gr sága pulykasonka+ 2 pufi rizs

ebéd: 100 gr csirkemell + 60 gr rizs + 150 gr uborka

uzsonna: 100 gr csirkemell + 60 gr rizs + 150 gr cukkini

vacsora: 125 gr túró + édesítő

B, nap

reggeli: 60 gr zabpehely + fahéj + édesítő

tízórai: 1 natúr joghurt + 50 gr sága pulykasonka + 4 pufi rizs

ebéd: 100 gr tonhal + 100 gr rizs + 100 gr uborka

uzsonna: 2 tojásfehérje + 50 gr cukkini + 50 gr uborka + 2 pufi rizs

vacsora: 125 gr túró + édesítő

Vélemény, hozzászólás?