Fitt rácsos almás szelet gazdagon

2015.10.23 15:00

Jessszuuss.. de jól esett ma reggel 8 óráig aludni. Ma végre nem kellett korán kelnem a meló miatt, a férjem pedig ilyen habos szójatejes cappucinoval várt reggel a konyhában. 🙂

Délelőtt gyorsan elkészítettem az ebédet, a család paprikás krumplit szeretett volna enni, így ezt főztem nekik, magamnak pedig zöldséges-túrós húskenyeret csináltam.

 Almaszezon lévén és mert az apóstól kaptunk eg raklap saját termésű almát, desszert pedig fitt rácsos almás szelet lett szénhidrát csökkentett verzióban elkészítve. Az alap recept ötletet Monoszlai Eszti kolléganőm adta, én még hozzápakoltam néhány egészséges hozzávalót és ez lett belőle:

Receptért kattints a képre:

Mivel ma nem volt edzés, desszert viszont igen, ezért átcsoportosítottam a mai szénhidrát bevitelem. Edébhez csak saláta volt a köret rizs helyett a zölséges-túrós húskenyér mellé, a szénhidrátot pedig a desszertből fedeztem. 

Az alma egyébként kiválóan beépíthető a diétába, természetesen a legjobb ha nyersen fogyasztjuk, ha fogyni szeretnénk akkor pedig délelőtti időpontra tegyük a gyümölcsfogyasztást. 

Az alma számos jótékony hatással rendelkezik. Vizsgálatok igazolták, hogy a rendszeres almafogyasztók között kevesebb  daganat, tüdőrák, szív- és érrendszeri megbetegedés fordul elő, valamint az alma csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Az almában található pektin egy értékes oldódó rostforrás, amely csökkenti a rossz koleszterint, szabályozza a vércukorszintet, valamint segíti az emésztést. 

Holnapi edzés reggel a Viadukt Sportközpontban Fat control tréning 8-tól, aztán játszóház a kis makimmal  vagy ha az idő engedi szabadtéri program, vasárnap pedig nagymamázunk, nagypapázunk és el is telt a hétvége. 

Novemberben indul a Fitten-pozitívan 6 hetes Alakváltó program! 

Részletekért kattints a képre!

Vélemény, hozzászólás?