Guggolás variációk otthonra a formás lábakért

2016.03.21 05:30

A hétvégém a szombat reggeli Fat control edzéssel kezdődött a teremben. Aztán irány haza, délelőtt autószerelő, vásárlás, takarítás, délután motorozás, hintázás, kertészkedés és nagymamázás kis Zével.

A kinti programok után pedig még pogácsát is sütöttünk teljes kiőrlésű rozslisztből, ahol a gyerkőc ismét lelkes segítőm volt, főleg, hogy a nagymami hozott neki egy apró sodrófát. 🙂

A vasárnap reggel egy kis szabatéri futással és guggolásokból, fekvőtámaszokból, tolodzkodásokból álló edzéssel indult a kertünkben.

Guggolás variációk otthonra

Ha formás lábakat szeretnél a bikini szezonra, érdemes minél több irányból megdolgozatni a comb és farizomkat, azaz minél többféle guggolás variációt beiktatni az edzéstervedbe. Az én vasárnapi edzéstervben most ez az ötféle guggolás szerepelt.

1, vállszéles terpeszben guggolás hátra lábemeléssel

2,  guggolás térdhúzással

3, széles terpeszben guggolás 

4, guggolás oldalra lábemeléssel

5, guggolás előre rúgással

Az edzés előtt ne felejtsd el a bemelegítést és a végén a nyújtást, így megkímélheted magad az esetleges sérülésektől.

Zsírolvasztó, feszesítő lábedzés otthonra

Ha szeretnéd eltüntetni a felesleges zsírt a combodról és popsidról, szeretnéd hatékonyan feszesíteni, formálni a virgácsaidat a bikini szezonra, akkor a gyakorlatokat kombináld kardió edzéssel és egy megfelelően kialakított étrenddel, hisz ne feledd az alakod 70%-ban a táplálkozáson múlik. Törekedj a minőségi tápanyagbevitelre, a tiszta a táplálkozásra, kezdésnek mellőzd az étrendedből a fehér lisztes és cukros ételeket és igyál minél több vizet.

Szeretnél személyre szabott étrendet és edzéstervet?

Részletekért kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?