Gyors anyagcsere az ünnepek alatt

2015.12.04 14:31

Az immunerősítő kihívás 5. napjánál járunk. A mai feladat teljesítése még hátra van, amit itthon délután fogok megcsinálni, mert idáig még nagyon húzós volt a nap és a teremben nem tudtam edzeni. 

A tegnapi nap feladata is teljesítve, melynek kedvenc része a nagy pohár grapefruitlé elfogyasztása volt.

A tegnapi facebook posztban a grapefruit immunerősítő hatását emeltem ki. Magas C vitamin, kálium és béta karotin tartalmának köszönhetően kiválóan erősíti a szervezetet a hidegebb hónapokban, már csak ezért is érdemes beiktatni az étrendbe. 

Azonban most, hogy jönnek a nagy ünnepi étkezések, vannak akik hajlamosak jóval többet enni ebben az időszakban, mint egyébként máskor tennék. (nem egy ember kerül kórházba emiatt az ünnepek alatt) A szénhidrátban és zsírban gazdag étkezések viszont nagyon megterhelhetik az emésztőrendszert, rossz közérzetet, lelassult anyagcserét okozhatnak, a mérleg által mutatott plusz kilókról már nem is beszélve. 

A grapefruit kifacsart levével étkezés előtt fogyasztva természetes módon hatékonyan erősíthetjük a gyomorműködést, serkenthetjük vele az epe és a máj működését. Tisztítja a szervezetet, fokozza az anyagcsere működését, valamint csökkenti az inzulinszintet, így kevésbé leszünk éhesek. 

Illóolaja pedig enyhíti a frusztrációt, lazítja a feszültséget.

Érdemes tehát beiktatni az ünnepi étrendbe is étrendbe, arra azonban figyelni kell, hogy egyes gyógyszerek hatását befolyásolhatja, tehát gyógyszerszedés esetén mindenképpen el kell előtte olvasni a betegtájékoztatót. 

Természetesen a nehéz, rossz közérzet elkerülése érdekében legjobb ha mértékkel fogyasztjuk az ünnepi ételeket, törekszünk a minél több folyadék (VÍZ!!!) és zöldség fogyasztásra és elsősorban a könnyebb, egészségesebb ételeket választjuk az ünnepi asztalról.

Ha segítségre van szükséged egy személyre szabott téli étrend kialakításában, receptekkel, egyéni életstílushoz igaztíva, hogy a hidegebb hónapok, ünnepek és finom ízek ne a plusz kilókat, hanem az egészséget és jó közérzetet jelentsék, akkor csatlakozz a december 7-én induló Hozd magad formába 6 hét alatt online programhoz:

Részletekért kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?