Hasizom vizsgálat szülés után

2013.10.03 13:29

Szülés után joggal gondolhatjuk, hogy mindenekelőtt a hasi izmok igényelnek odafigyelést az edzés során.

Azonban nem szabad ész nélkül neki esni mindenféle felülésnek, lábemelésnek, hasprésnek, elsőként ellenőriznünk kell, hogy a hasizom megfelelően összehúzódott e, ugyanis a legtöbb nőnek szülés után rés van a kétoldali egyenes hasizom között. Előfordulhat, hogy ezek az izmok elmozdulnak: a szülés után általában két ujjnyira távolodnak el egymástól, kb. 3 cm-re.

Így fontos elvégezni egy hasizom vizsgálatot, amit Te is meg tudsz otthon csinálni magadnak:

Feküdj le felhúzott térddel, talpad helyezd a talajra, emeld meg a fejed, vállad, és feszítsd meg a hasizmod, mintha egy hasprést csinálnál. Tedd a jobb kezed ujjait kicsivel a köldök fölé. Érezni fogod a két hasizom szélét, ha két ujjad még befér a kettő közé, akkor még várni kell a hasizom gyakorlatokkal, több időre van szükséged a regenerációhoz.

Császármetszés esetén a seb gyógyulásáig biztosan várni kell a hasizom gyakorlatokkal, de ebben az esetben is el kell végezni a hasizom vizsgálatot.  Lehetséges, hogy hosszabb időt vesz igénybe, míg néhány gyakorlat ismétlésszámát növelni tudod, mert valószínűleg kb. 2 héttel vagy lemaradva a felépülésben a természetesen szült kismamákhoz képest. De ne aggódj, dolgozz csak a saját tempódban, hisz nem lóverseny ez! 🙂

Elvégeztem magamon a hasizom vizsgálatot, és minden rendben, tehát a hasizom gyakorlatokat is nyugodtan beilleszthetem már a napi edzésekbe.

Vélemény, hozzászólás?