Így formáld a hasizmod

2018.08.06 11:26

Sokan azt gondolják, akkor lesz lapos hasuk, ha naponta több száz felülést csinálnak. Valójában azonban a megfelelően kialakított étrend mellett másfajta gyakorlatokkal, kevesebb mozgással is látványos eredményeket lehet elérni. 

Olvass tovább és nézd meg, milyen gyakorlatokkal tudod otthon hatékonyan formálni a has izmaidat. 

 

Augusztus hónapra heti 6 edzést tűztem ki célul, valamint minden edzés végén 10 perc jógát, ezt múlt héten 100%-osan teljesítettem. A jóga gyakorlatok kezdetben elég görcsösen mentek, de napról napra jobban élvezem, sőt kimondottan várom az edzés utolsó 10 percét, és ha hiszitek, ha nem, már ennek a napi 10 percnek is igen pozitív hatása van a testre.

A múlt heti edzésfelosztásom:  2 kardió edzés a teremben a személyi edzések közé bepréselve (2x50 perc ellipszis) és 4 saját testsúlyos edzés itthon reggel 6-tól fél 8-ig (2 láb+has+kardió és 2 felsőtest+has+kardió nap) amit most minden porcikámban érzek. :)

Nagyon élvezem az itthoni, kora reggeli, szabadtéri edzéseimet, változatos edzésprogramot tettem magamnak össze augusztusra, ami most nagyon motivál az edzésekben.

Minden edzés végére, - még a jóga gyakorlatok, nyújtás előtt - hozzáteszek 3 körben egy minimum 4 gyakorlatból álló hasizomerősítő blokkot, pihenő nélkül. 

 

Így formáld a hasizmod

 

A has lógásában a hasizmok mellett nagy szerepet játszik a mélyizmok edzettsége is, melyeket leginkább összetett gyakorlatokkal tudsz erősíteni. 

Mutatok egy 4 gyakorlatból álló, otthon is  elvégezhető edzéstervet, mely kb. 15- 20 percet vesz igénybe, és ha hetente 3-4x végigcsinálod az edzésed végén, és mellette egy megfelelően kialalkított étrendet követsz, hamarosan látni fogod magadon a változást. 

 

3 tipp hasedzéshez

 

1, minden másnap hasazzál

2, a hasizom erősítő edzésedet a súlyzós vagy kardió edzés után csináld, hogy felpörgesd a zsírégetést

3, kezdj a plank különböző változataival. Építs stabil alapokat a törzsizom erősítésével. 

 

Hasedzés otthonra

 

Végezd el ezt a gyakorlatsort egymás után pihenő nélkül 3 körben az edzésed végén. 

 

1, lebegö ülés 20 ism.

2, asztalpózban váltott lábemelés 20 ism.

3, csillagtartás 20-20 mp oldalanként

4, plank 30 mp 

Az edzés elején ne felejtsd el a bemelegítést, és a végén a nyújtást. 

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel