Így szabadulj meg a hasi zsírpárnáktól! 3 kg mínusz hó végére zsírolvasztó mintaétrenddel

2016.01.20 06:15

Ezt a hetet 60 perc kardióval kezdtem, amit tegnap 1 órás lábedzéssel folytattam, ma pedig felsőtest edzés lesz kardióval fűszerezve a végén. 

Január első hete nálam még a rávezető diétáról szólt félreevésekkel, a második héten már csak 1 lazulós napot tartottam, most hétfőtől pedig megint változtattam az étrendemen.

Szabadulj meg a hasi zsírpárnáktól

A télen felszedett makacs hasi zsírpárnáktól sokszor nem könnyű megszabadulni, de egyáltalán nem lehetetlen! Vannak olyan ételek, alapanyagok, amit ha kicserélsz vagy beiktatsz az étrendedbe, remek zsírégetők, felpörgetik az anyagcserét, elengedik a sejtek között megragdat vizet és elősegítik a zsírpárnák leolvadását a testedről.

70% táplálkozás

Az egészséges, zsírégető táplálkozás első lépése a fehér liszt és cukor elhagyása. 

A búzából és cukorral készült ételek a szénhidráttartalmú élelmiszerek között mindennél jobban emelik a vércukorszintet. Ennek elkerülhetetlenül testsúlynövekedés lesz az eredménye, mert az inzulin mennyisége is megnő, azé a hormoné, amelyek többek között serkentik a vérben található cukormolekulák bejutását a sejtekbe, ahol a cukor zsírrá alakul. Minél magasabb evés után a vércukorszint, annál több inzulin termelődik, majd ennek hatására annál több zsír épül be a sejtekbe. A vércukorszint kiugrása vagy tartós magassága minden eseten több zsír felhalmozódását segíti elő, ami különösen a hasi régión felgyülemlő búzapocak formájában válik látványossá. 

Minél nagyobb a pocakod, annál nehezebb reagál a szervezeted az inzulinra, a „mélyben” elhelyezkedő zsigeri zsír hatására „inzulinrezisztencia” alakul ki, emiatt több inzulin termelődik, ami lassacskán cukorbetegséget idéz elő. 

A férfiaknál emellett minél nagyobb a hasuk, annál több ösztrogén termelődik a zsírszövetekben, ezért egyre nagyobbak lesznek az emlőik is. 

A búzapocak hajlamosít továbbá gyulladásokra, szívproblémákra és daganatos megbetegedésekre is. 

Első lépésként tehát cseréld le a búzát és a cukrot az étrendedben. 

Zsírolvasztó minta étrend

reggel éhgyomorra 1 pohár citromos víz

reggeli: aszalt szilvás zabkása (zabpehely, aszalt szilva, fahéj) vagy 4 puffasztott rizs, sovány csirkemell vagy pulykamell sonka, hámozott kígyóuborka

recept ötlet ITT

tízórai: 1 nagyobb alma, 2 pufi rizs 

ebéd előtt 1 grapefruit kifacsart leve

ebéd: 150 gr halból készült étel, kis adag rizzsel és nagy adag salátával

halas recept ötlet ITT

uzsonna: 125 gr zsírszegény túró vagy 1 adag BioTechUSA Iso whey zero fehérje turmix vízzel elkészítve

vacsora: 100 gr szárnyas húsból készült étel, sült vagy párolt zöldséggel vagy 3 tojásból készült rántotta zöldségekkel

szárnyas húsos recept ötlet ITT

Az étrendben szereplő adagok egyénenként testsúlytól, egészségi és fizikai állapottól, aktivitási szinttől eltérhetnek.  

30% mozgás

A zsírégetés folyamatát jelentősen meggyorsítja, ha hetente legalább 3×30 perc mozgást beiktatsz a mindennapjaidba, kardió és erősítő gyakorlatokat kombinálva. 

Edzésterv az úszógumi eltüntetésére ITT

Szeretnéd formába hozni magad a tavaszi szezonra?

Segítek Neked!

Kattints a képre a részletekért

Vélemény, hozzászólás?