Így szüntesd meg a hát és derékfájást otthon végezhető gyakorlatokkal

2016.02.10 13:52

Tegnapi mega finom és szénhidrátszegény vacsoráim mindösszesen 30 perc alatt: gombás töltött cukkini és tökmagos-gombás cukkini fasírt.

Gombás töltött cukkini recept ITT

Tökmagos-gombás cukkini fasírt recept ITT

Ma reggel munka előtt 30 perc kardióval, farizom formáló és mélyizom erősítő gyakorlatokkal kezdtem a napot. 

Így szüntesd meg a hát és derékfájást

A kellemetlen hát és derékfájás sokak életét keseríti meg. Sokan napi 8 vagy akár több órában ülő munkát, vagy féloldalas tevékenységet végeznek, mint például a boltok kasszáinál ülő pénztárosok, de az anyukák gerince is jelentős féloldalas terhelésnek vannak kitéve, amikor a csípőjükre helyezve viszik a csemetéjüket. Ezeknek a terheléseknek egyenes következménye lehet a kínzó hát és derékfájás.

A kiváltó tényekkel sokszor nem lehet mit tenni, viszont a kialakult hát és derékfájást csökkenthetjük, megszüntethetjük ha néhány egyszerű tornagyakorlatot elvégzünk a mélyizmainak megerősítésére.

Átmozgató gimnasztika után végezd el a gyakorlatotsort háromszor egymás után, edzés végén pedig ne felejtsd el a nyújtást.

1, térdelő és kéztámaszban ellentétes kar és lábemelés nyújtva 15-15 

a gyakorlatot nehezítheted egy kézi súlyzó és bokasúly segítségével

2, törzsemelés hasonfekvésben karhúzással 20

3, hasprés oldalirányba 20-20

Sokat javít a hát és derékfájáson, ha minden nap végzel nyújtó,- lazító gyakorlatot is. 

Gerinc kimozgató gyakorlat:

A gerinc kimozgatására, nyújtására az egyik legjobb gyakorlat a”cica hát- kutya hát”. Helyezkedj el térdelő és kéztámaszban, majd lassan domborítsd és homorítsd a hátad egymás után 4-5x.

Mellkas és hát izmainak nyújtása:

Fogj egy seprűnyelet a két végénél úgy, hogy a lapockák magasságában tudd tartani. Fordítsd a törzsed lassan balra, majd jobbra. Ezt ismétled meg lassan 20-szor

Nyaki izmok nyújtása:

A fejed felett átnyúlva helyezd a jobb kezed a bal füledre és lassan, óvatosan nyomd lefelé a fejed úgy, mintha megpróbálnád a jobb füled a válladhoz érinteni. Ne fejts ki túl nagy erőt. Egy pillanatra tartsd meg így a fejed, a majd lazítsd el, és végezd el a gyakorlatot a másik irányba is.

A legfontosabb azonban, hogy odafigyeljünk arra, hogyan ülünk, hogyan tartjuk magunkat a napi 8-10 órás munkaidő alatt.

Ha szeretnél személyre szabott  táplálkozás és edzésprogramot, kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?