Kókusztej házilag

2016.06.27 06:56

A vasárnap most nagyobb részben az online munkáról, részben pedig láblogatásról és játékról szólt a kertben, edzés terén pihi volt. 

Bár nálunk nem volt olyan meleg, mint szombaton, de ebédre csak a hideg barack krémleves esett jól, amit házi kókusztejjel készítettem.

Kókusztej készítés házilag

Több oka lehet annak, ha valaki nem fogyaszt tehén tejet. Sok esetben valamilyen betegség vagy allergia, intolerancia áll a háttérben.  A növényi tej nemcsak betegség esetén, hanem diéta idején is kiváló alternatívája a tej fogyasztásnak. Én leginkább kókusz és rizstejjel szoktam helyettesíteni a tehén tejet. 

Mivel tegnap éppen elfogyott itthon a kókusztej, így magam készítettem egy adagot házilag. 

Hozzávalók: 

– 100 gr kókuszreszelék

– dupla mennyiségű forró víz

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba kimérem a 100 gr  kókuszreszeléket,  egy  lábasban felforralom a vizet. Amikor felforrt a víz, ráöntöm a kókuszreszelékre és kb. 1-2 órát állni hagyom, 

majd összeturmixolom és egy sűrű szövésű anyagon vagy szűrőn keresztül leszűröm, kinyomkodom a kókusztejet a kókuszreszelékből. 

A kókusztejet selymes íze miatt nemcsak ételek készítéshez használhatjuk, önmagában fogyasztva is nagyon finom, de készíthetünk belőle a gyerkőcnek kakaót, használhatjuk turmixok, fagylaltok és más fitt desszertek készítéshez is. 

Szeretnél személyre szabott életmód tanácsokat, étrendet, edzéstervet?

Segítek Neked, kattints a képre a részletekért

Vélemény, hozzászólás?