Könyvajánló a húzosabb napokra :)

2013.09.13 20:34

 

Hajnal fél 2 óta egyfolytában nyűglődik a gyerekem. Max. fél órákat aludt egyben. Délután fél négykor talán úgy nézett ki, esetleg egy nyugodtabb, hosszabb alvás van kilátásban. Na, ez sikerült fél órára.

Úgy érzem magam, mint akit 6x agyon vertek, és nemsoká kezdődik az éjszakai műszak. Minden elismerésem az ikres anyukáké, nem tudom mi lenne velem, ha egyszerre 2 gyerek csinálná ezt nap, mint nap. Pedig az én kis makim még nem is bömböl egész nap.

Ezeken a nyűgösebb napokon még talpon maradni is nehéz, nemhogy a mindennapi teendőket ellátni, diétázni, edzeni. Ma még sétálni sem volt erőm kimenni a gyerekkel. :)

 

Ilyenkor szoktam levenni a könyvespolcról azt a könyvet, ami elindított a pozitív gondolkodás útján. Ebből - bármi történik -, mindig erőt tudok meríteni. Már 2x kiolvastam, és ha csak gyors lélekemelésre van szükségem, akkor azt a 2 lapot olvasom el, ahol éppen kinyílik a könyv. Akkor éppen az a 2 oldal hiányzik ahhoz, hogy teljesen másképp lássam a világot.

Ezt a könyvet őszintén ajánlom mindenkinek, aki egy picit is szeretne pozitív irányba változtatni a gondolkodásán. 

Én, lassan 3 éve olvastam el először , akkor ismerkedtem meg a pozitív gondolkodással, aminek köszönhetően gyökeresen megváltozott az életem jó irányba. Ennek köszönhetően elhagytam az életemből azokat az embereket, akik negatívan befolyásolták az utamat,  most már, csak   pozitív célokkal magam előtt élem a minden napokat a kis családommal, és amit kitűzök magam elé, azt el is érem. Erre mondom én, hogy minden fejben dől el, többek között a diéta, és edzés is.

 

Éppen ezért igyekszem kitartani két sírás között is a diétás ebéd mellett, amit gyorsan kellett összetennem, mert ilyenkor a gyereket szinte egy percre nem lehet egyedül hagyni.

Ezekből az alapanyagokból tettem össze az ebédet:

-csirkemell

-rizs

-brokkoli

-zsírszegény túró

(csirkemellet csíkokra vágtam, kókuszzsíron megprirítottam, rizst megfőztem, brokkolit megpároltam, túrót kevés natúr joghurttal kikevertem, fűszereztem, rétegezve egy hőálló tálban összesütöttem)

 

Van benne értékes fehérje, és szénhidrát forrás,  emellett villám gyorsan elkészült, így a kg-k miatt legalább nem kell aggódnom. :)