milyen gyakorlatokat végezz, ha körte alkatod van

2014.02.03 10:25

 

Azt mondja már meg nekem valaki, ha egy boltra az van kiírva, hogy ebédidő: 12-13 óra, 11:50-kor az ember miért húz már el ebédelni???

Miért nem írja ki inkább azt, hogy marha nagy éhség esetén az ebédidő plusz-mínusz 10 perccel módosulhat, és akkor nem esik ennyire rosszul, hogy mire felöltöztetem a gyereket, levakarom az 5 cm-s jeget az autóról, átautózok a másik faluba, azért hogy zárva találjak egy boltot, amire éppen akkor nagy szükségem lett volna hogy nyitva legyen.

Ez még pénteken történt velünk, de kisgyerekkel a nagyhidegben, anyukaként ezt azóta is bosszantónak találom, mint ahogy azt is, hogy babakocsival nem tudok bemenni a gyógyszertárba, mert olyan keskeny az ajtó, hogy a babakocsi nem fér be. A kerekes székesek vajon hogy mennek be???

Amíg egyedül közlekedtem, ez fel sem tűnt, most viszont annyi biztos, hogy ezek a helyzetek nem könnyítik meg a mindennapokat.

 

Na de térjünk át az edzésre:

Időnként kapok olyan leveleket, hogy írjak már látatlanba egy edzéstervet és étrendet, amitől fogyni lehet.

Ezt meg lehet csinálni, de a hatékonyságról inkább nem beszélnék, ugyanis ha szeretnénk elérni a célokat, akkor bizony az egyéni adottságokat is figyelembe kell venni mind az edzésben, mind az étrendben is.  

Edzés tervezésnél a célokon túl (fogyás, izomépítés stb..) figyelembe kell venni az alkatot is.

Nézzük először a körtéket:

Egy körte alkatú nő esetében a csípő szélesebb, mint a felsőtest, a test zsírszöveteinek eloszlása leginkább a fenék tájékára koncentrálódik, majd a csípőre, combokra. Ha rám is zsír rakódik, akkor a combom, fenekem és csípőm részesül ebből a "jóból", és ezeket a testrészeimet a legnehezebb formába hoznom.

 

Milyen mozgást érdemes végezni körte alkat esetében?

 

Egyrészt magas intenzitású intervall edzéseket, amely felpörgeti az anyagcserét és segít a zsírégetésben, másrészt súlyzós gyakorlatokkal erősíteni kell a karokat, vállövet, hátat.

 

A hétvégi edzéseim alkalmával kiemelten dolgoztam a hát, -váll és karizmokra, mivel nekem is ezt kell erősítenem elsősorban.

 

1. edzésnap a hétvégén:

-tarkóhoz húzás - arnold nyomás 4x15-15

-merevkaros lehúzás csigán - előre emelés rúddal 4x15-15

- evezés gépen - döntött törzsű oldalemelés 4x 15-15

- fekvőtámasz- bicpesz alsó csigán- tolodzkodás két pad között 4x 15-15-15

 

és a leghatásosabb popsi és combformáló gyakorlat sem maradhat ki az edzésből: a kitörő járás 4x50 lépés

-álló vádli 5x20

-hasprés oldalra 4x20-20

-lebegőülés 4x20

-nyújtás

 

Holnap megnézzük ,mi a helyzet az almák esetében.