Mit együnk edzés után

2014.07.07 17:07

Kertünk legújabb ékessége:

A nagypapi csinálta nekünk, hogy a gyerkőccel majd együtt etessük a kis madarakat.

A hetem, délelőtt egy láb edzéssel indult, holnap reggel pedig kardióval folytatódik, futni fogok.

Edzés előtt megettem a reggeli zabpelyhemet, edzés után egy turmixot ittam, majd rá egy órára halat ettem zöldséges kölessel. (sült édesburgonyát és cukkinit kevertem a megfőtt köleshez, majd serpenyőben egy pici oliva olajon összesütöttem az egészet)

Így finom volt a köles is 🙂

Sokan nem is gondolják, hogy az edzés utáni étkezés éppen olyan fontos, talán még fontosabb is, mint az edzés előtti.

Edzés után szervezetünk kimerült, a glikogén raktárak lemerültek, ilyenkor gyors szénhidrátra és gyorsan felszívódó tejsavófehérjére van szükség a legoptimálisabb fejlődés érdekében.

Edzés után célszerű meginni egy fehérje turmixot, mivel a súlyzós edzés rengeteg mikrosérülést okoz az izmokban, ezeket újjá kell építeni. Ezért nagyon fontos a megfelelő mennyiségű fehérje bevitel.

Az edzést követő 2 órában az első étkezés gyorsan felszívódó fehérjéből és szénhidrátból álljon, erre alkalmas pl. a turmix, a második étkezés, hasonlóan a többi étkezéshez, lassan felszívódó szénhidrátból (köles, hajdina, bulgur, rizs, teljes kiőrlésű tészta, zöldségfélék) és húsból vagy halból álljon. Diéta esetében természetesen zsírmentes hús javasolt, legalkalmasabb erre a célra a csirke, vagy pulyka hús.

Vélemény, hozzászólás?