Nem vagyok egyedül... :)

2013.09.11 13:07

 

A kisfiam születése után, már a kórházban mondtam a férjemnek, hogy sosem gondoltam volna, hogy egyszer arról fogok beszélgetni idegen emberekkel (szobatárs), hogy kinek hány ml tejet sikerült lefejni a cickójából!

Ma kellett visszavinnem a gyerkőcöt 5 hetes kontrollra a doktor nénihez. Beléptem a tanácsadóba, ahol már 3 anyuka várt a gyerekével. Mindenki hangos sziasztokkal köszönt, rendesen úgy fogadtak, mintha ezer éve ismernénk egymást. Az egyik anyuka rögtön  oda is jött, és majdnem belemászott a bébihordozóba, hogy mennyire szép ez a gyerek, mennyi haja van, és úgy kezdett el velem beszélgetni, mintha legalábbis barátnők lennénk:

Te szoptatod? Vagy cumisüvegből adsz neki? Mennyi tejed van? Van kakija rendesen? és sorolhatnám még a hasonló kérdéseket amiket nekem szegezett. Aztán jött egy másik anyuka, aki kérdezés nélkül kezdte el mondani, hogy mit csinál az ő gyereke.

Ezt,  valamiféle zárt facebook csoporthoz tudnám hasonlítani, ahol mindenki hozzászól valamit az adott témához, megy a finomabb-durvább észosztás, és tapasztalat csere.

 

 Őszintén megvallva  meglepett, hogy ilyen összetartás látszott a tanácsadóban az anyukák között, és azt, aki az épület ajtaján belép gyerekkel a kezében, rögtön maguk közé fogadják, és ellátják mindenféle jótanáccsal. :)

Azért egy kicsit  jobban érzem magam, hogy találkoztam szintén kezdő anyukákkal, akik,  bár nem kérdeztem őket, mégis elmondták, mi nyomja a lelküket a gyerek gondozásával kapcsolatban. Azt gondoltam, csak nekem vannak olyan félelmeim, hogy nem tudom ellátni megfelelően a gyerekem, adok e neki eleget enni, jól tartom e a kezemben, meg tudom e nyugtatni, ha valami baja van, és vajon csak az enyém nyűglődik ennyit?  stb..

De hamar kiderült, hogy nem vagyok egyedül :)

 

Az orvosnál azonban sajnos az is kiderült, hogy a táplálkozásomra picit jobban oda kell figyelnem a szoptatás ideje alatt, mert kiütéses a gyerkőc pofija, valamint sűrűn fáj a hasa, ez pedig az általam elfogyasztott ételekkel is összefüggésbe hozható.

Így egyenlőre a protein port, és protein szeletet száműztem az étrendemből, mert ez kihatással lehet a hasfájásra. (persze nem biztos, hogy ez okozza a problémát, de most kisérletezgetni kell)

Amit viszont addig is a szoptatás alatt  természetes zsírégetőként tudok alkalmazni, az a halolaj kapszula.

Ez nemcsak az anyagcserémre van jótékony hatással, de a gyerekem számára is nélkülözhetetlen zsírsavat tartalmaz, amely építi az idegrendszerét, javítja a látását, és a memóriáját. Az omega 3 és omega 6 zsírsavak hozzájárulnak még az egészséges szív és érrendszerhez, a teljesítmény és agyi funkciók fokozásához.

 

Napi 3x1 kapszula, ami újra bekerült az étrendembe. (azért újra, mert halolaj kapszulát a verseny diétában is alkalmaztam, csak akkor nagyobb dózisban)