Zsírvesztés fokozás természetes módon

2015.07.22 17:57

A reggeli kardió edzéseket a boka sérülésem miatt még mindig nem erőltetem, főleg azért, mert délelőtt a teremben a személyi edzések után megcsináltam egy 3/4 órás súlyzós edzést, amibe beiktattam egy ugráló köteles blokkot, ami alatt gyorsan kiderült, hogy a bokám még mindig nem az igazi.

Ebben a hőségben az edzőteremben erősen klímázunk, így elviselhető az idő, viszont ahogy délben kijöttem a teremből szó szerint arcul csapott a 40 fok, rendesen megszédültem és alig vártam, hogy haza érjek. A lakásba belépve azonnal magamba öntöttem egy liter citromos vizet, de még így is kellett egy kis idő, míg magamhoz tértem.

Ilyen melegben kiemelten fontos a megfelelő (víz) folyadékbevitel, amit sokan igen nehezen tudnak betartani a 40 fok ellenére sem isszák meg a napi alap folyadékszükségletüket sem.

Sokszor nekem is nehezemre esik meginni a sima vizet, főleg amikor 3-3,5 literről van szó, ezért friss citromot szoktam bele facsarni. Az utóbbi időbe pl. minden reggel úgy indítom a napot, hogy egy nagy pohár vízbe belefacsarom egy fél citrom levét és éhgyomorra megiszom.

A citrom számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik, ami miatt rengeteget tehetsz vele egészségedért és alakodért is.

  • magas C vitamin tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert
  • bioflavon tartalmának köszönhetően vértisztító hatású és regenerálja a véredényeket
  • serkenti az emésztést és erősíti a gyomor falát
  • lúgosító hatású
  • segíti a méregtelenítést és a salakanyagok kiürülését
  • szépíti a bőrt és csökkenti a haj és a fejbőr zsírosodását

Reggel az éhgyomorra elfogyasztott citromos víz természetes módon támogatja a egészséges emésztést, tisztítja a vastagbeleket, segíti a salakanyagok kiürülését a szervezetből, ami kilókban is mérhető, emellett puffadásgátló hatása is van.

A citromban levő vitaminok, ásványi anyagok és savak támogatják a szervezet zsírbontó folyamatait, így a citrom fogyasztása gyorsítóan hat a zsírégetésre.

Ha természetes módon szeretnéd fokozni a zsírvesztés folyamatát, akkor kezd a napot egy nagy pohár langyos vízzel, amibe belefacsarod egy fél vagy egész citrom levét. Emellett nagyon fontos, hogy betartsd az egészséges, alakformáló táplálkozási alapelveket és rendszeresen mozogj, különben a citromos víz diéta sem fog működni önmagában.

Vélemény, hozzászólás?