A puffadás okai, amire nem is gondolsz

2019.05.19 07:44

Edzel? Diétázol? De a hasad tájékán még nem az a forma köszön vissza, amit igazán szeretnél látni a tükörben? 

Akkor a kemény munkával megformált hastájékodat ezekkel próbáld laposan tartani.
Olvass tovább...
 
 
Imádom az ilyen hétvégéket és ezzel együtt a vidéki életet. :) 
 
 
Együtt a család, jó idő van, érik a cseresznye az udvarunkban, süt a nap. Mi bajunk lehet, nem igaz? :)
Zéti gyereknapi kívánsága az volt, hogy vasárnap délelőtt menjünk ki a tóhoz és sétáltassuk meg az Etyeki Állatvédő Egyesület egyik kutyusát. 
 
Most Gyömbérre esett a választásunk, aki egy igazán barátságos kutyus, szuper délelőttünk volt vele. 
 
Örültem a napsütésnek, így hétvégén mind a két nap szabadtéri edzéssel indítottam a reggelt, aminek a túlnyomó része kardió gyakorlatokból és futásból állt, a végén egy rövid teljes testet átmozgató résszel és nyújtással.
 
A nyár közeledtével több embertől hallom, hogy figyelnek a táplálkozásra, edzenek, de mégsem úgy alakul a bikini forma, ahogy azt valóban szeretnék, főleg a hasi tájékon. 
Ha rendben van az étrended és edzésterved, de a hasaddal továbbra sem vagy megelégedve, érdemes figyelembe venned az alábbi 4 dolgot, ami hasi felfúvódást okozhat. 
 
 
 
A puffadás 4 meglepő oka, amire nem is gondolsz
 
  • Rostok
A rostoknak számos előnye van, de sokaknál kellemetlen gázképződést okozhat - főleg, ha nem is tudod, hogy bőven fogyasztasz belőle. Az olyan összetevők, mint az inulin és cikóriagyökér számos ételben használatos rosttartalom növelése és a kalóriacsökkentés miatt. Ezek a rostok laktatóbbá teszik az ételeket, de nem tartalmaznak extra kalóriákat, így gyakoriak a diétás ételekben.
  • Szénsavas italok
A szénsavas italok nagy mennyiségű szénsavat tartalmaznak. Ha az emésztőrendszeredben sok gyűlik fel ebből a gázból, az hascsikarást és puffadást okozhat, így válaszd inkább a szénsav- és cukormentes italokat. 
  • Cukoralkoholok
Ezek a poliolként is ismert édesítőszerek népszerű cukorhelyettesítők. A normál cukorhoz képest csupán harmadannyi kalóriát tartalmaznak, és nem okoznak hirtelen vércukorszint emelkedést. De gyakran okoznak felfúvódást, és gyorsabb emésztést (sok esetben hasmenést), főleg nagyobb mennyiségben. A termékek cimkéin a szénhidrátok alatt -ol véggel (xylitol, sorbitol, mannitol stb.) találhatod meg az említett cukoralkoholokat. 
  • Fehérjeturmixok
 
A fehérje turmixokban is lehetnek cukoralkoholok, de a fehérje önmagában is felfújhat. Illetve ha laktóz érzékeny vagy, a tejsavó fehérjék többségétől szintén lehetnek gyomorpanaszaid. De még a vegetáriánus fehérjeforrások (pl. borsó, lencse, szója) is okozhatnak kényelmetlen puffadást. 
Mindenkinek saját magának kell kitapasztalnia, hogy számára melyik a legmegfelelőbb típusú fehérje turmix. Erre kiválóan alkalmasak az egy adagos termékek. 
Én egy ideje már váltottam a tejsavó fehérjéről rizsfehérjeporra. A BioTechUSA Rice Proteinjét használom turmixnak, sütikbe, édes krémekbe, zabkásába, valamint most tesztelem a legújabb Vegán proteinjüket is, ami nemcsak finom, de számomra igazán gyomorbarát is, így felváltva fogom használni a Rice proteinnel együtt. 
 
 
Részletekért kattints a képre:

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel